Online állapotfelmérés

Akció

Amaránt spenótos, paradicsomos, gombás szósszal

Hozzávalók:

  • 1 pohár pattogtatott amaránt
  • 2 1/2 pohár víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor spenót (vagy zsenge amaránt levelek)
  • 2 érett paradicsom, hámozva és durván feldarabolva
  • 1/2 kg szeletelt gomba
  • 1 1/2 teáskanál bazsalikom
  • 1 1/2 teáskanál oregano
  • 1 gerezd apróra vagdalt fokhagyma
  • 1 evőkanál apróra vagdalt vöröshagyma
  • tengeri só és fehérbors ízlés szerint (vagy valamilyen só helyettesítő)

Amaránt spenótos, paradicsomos, gombás szósszal elkészítés:

Tegyük a pattogatott amarántot forrásban lévő vízbe, forraljuk fel, majd kis lángon, fedővel letakarva pároljuk pár percig. Tisztítsuk és mossuk meg a spenótot, majd lassú tűzön dinszteljük. Merítsük meg a paradicsomokat forrásba levő vízbe, ezáltal meglágyul a héjuk. Hámozzuk meg és daraboljuk és össze. Egy serpenyőben melegítsünk fel olajat közepes lángon, majd tegyük bele a fokhagymát és a vöröshagymát. Nagy lángon 2 percig süssük. Majd adjuk hozzá a paradicsomot, a gombát, bazsalikomot, oregánót, sót, borsot és 1 evőkanál vizet. Csurgassuk le a vizet a spenótról és adjuk hozzá a paradicsomos mártáshoz. Időnként megkeverve további 8-10 percig főzzük. Főzés közben óvatosan passzírozzuk szét a paradicsomdarabokat. Keverjük össze a szószt a megpárolt amaránttal, vagy egyszerűen csak kanalazzuk a tetejére. Melegen tálaljuk. Elkészítési idő kb. 20 perc.

Ugrás a lap teteljére

TENUITAS EGÉSZSÉG STÚDIÓ 1132, Budapest, Visegrádi u. 23. II. em 5. Tel.:  +36 20 540 5420, E-mail:info[kukac]tenuitas[pont]hu

Designed by Webenium