Online állapotfelmérés

Akció

Bazsalikomos paradicsomkrém leves

Hozzávalók:

  • 1 doboz hámozott paradicsom (pomidore pelati 250 gramm)
  • 5-6 levél bazsalikom (friss)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • só, bors, ételízesítő
  • kevés cukor

Elkészítés:

A hagymát vágd cikkekre, és a vajon pirítsd meg üvegesre, majd add hozzá a felkockázott konzervparadicsomot. Az apróra vagdosott bazsalikomot is tedd bele, majd ízesítsd sóval, borssal és ételízesítővel. Ha kicsit csípősebben szereted, adhatsz hozzá egy kis őrölt chili-port. Ezt félóráig főzd közepes lángon, esetleg, ha túl sűrű, adj hozzá 1-2 dl vizet. Mikor megfőtt nagyobb lyukú szűrőn passzírozd át, hogy a paradicsom magja ne kerüljön a krémlevesbe. A levest tálkákban tálald, és egy pici tejszínt önts cikk-cakk alakban a tetejére.

Ugrás a lap teteljére

TENUITAS EGÉSZSÉG STÚDIÓ 1132, Budapest, Visegrádi u. 23. II. em 5. Tel.:  +36 20 540 5420, E-mail:info[kukac]tenuitas[pont]hu

Designed by Webenium