Online állapotfelmérés

Akció

Görög saláta

Hozzávalók: (négy személyre)

  • 5-6 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 1 lilahagyma
  • 15 dkg fetasajt
  • 1 marék olajbogyó
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • oregano
  • pici só

Elkészítés:

Igazából grammra pontos recept ehhez nem szükséges. Az öntethez összekeverjük az olívaolajat a balzsamecettel, pici sóval (vigyázat a feta sajt nagyon sós!). Az uborkát kockákra, a lilahagymát szeletekre vágjuk, a fetát is falatnyi darabkákra aprítjuk. A paradicsomokat is felkockázzuk. Az olajbogyóval együtt a zöldségeket az öntetbe keverjük, jól átforgatjuk. Célszerű a paradicsomot és a fetát a végére hagyni, hogy ne törjön össze.

Ezt a salátát ne készítsük el előre, mert az uborka levet enged! De, érdemes kicsit behűtve tálalni.

Tápérték: 180 kcal/adag

 

Ugrás a lap teteljére

TENUITAS EGÉSZSÉG STÚDIÓ 1132, Budapest, Visegrádi u. 23. II. em 5. Tel.: +36 30 201-6464, +36 20 540 5420, E-mail:info[kukac]tenuitas[pont]hu

Designed by Webenium