Online állapotfelmérés

Akció

Nem az éhezés a lényeg!

 Nem az éhezés a lényeg!

Régóta ismerkedek a fogyókúrás módszerek széleskörű palettájával. Már csecsemőként is kövér voltam. Aztán kövér kisgyerek lettem, majd kövér nagylány és kövér nő. Eddigi életem során sohasem tapasztaltam, milyen lehet - ha nem is „soványnak” -, de olyan átlagosnak lenni, olyan „normálisan” kinézni. A ruhavásárlás meg egyenesen rémálom. Persze ma már mindenre van megoldás az emberi agy kifogyhatatlan leleményessége folytán, speciális „duciboltban” háromszoros áron minden beszerezhető. De én annyira szerettem volna azt megtapasztalni, amikor elmegyek egy üzletbe és nem szánakozva néznek rám, hogy „sajnos nincs ekkora méret”, hanem beleférek a konfekcióba.

Aztán beteg lettem. Nagyon. Ledobtam rövid idő alatt harminc kilót. Jó volt. Belefértem olyan ruhákba,amikről addig álmodni sem mertem. De legfőképpen jól éreztem magam. Nem fulladtam ki a lépcsőn az első emelet után, vagy ha 10 métert kellett futnom a buszra.

Ahogy szedtem össze magam, úgy a kilóim is rakódtak rám. Megint kevés volt a levegő egy kis mozgás után. És már megint nem fértem bele az átlag ruhák legnagyobb méretébe sem. Egyáltalán a ruhatáramból szinte alig jött rám valami. És megint ott lebegtek előttem kövérségem vélt, lehetséges és valós szövődményei. Borzasztó…

És akkor jött egy ajándék az életembe. Új munkahely, új kolleganő, aki szintén súlyproblémával küszködve már javában benne volt a sűrűjében. És a lelkesedése magával ragadott. Olyannyira, hogy egy alkalommal ellátogattam vele a Stúdióba. Életem egyik legjobb döntése volt. Egy olyan fantasztikus csapatba kerültem, ahol velem örülnek minden egyes leadott kilócskának. Nem csak egyszerű akupunktúrás szúrásokat kaptam itt, hanem olyan lelki támogatást, olyan segítséget, amely átlendített a kezdeti nehézségeken - és azóta is, ha elbizonytalanodom, vagy megingok egy kicsit. És hát az ember néha meginog. Az egyénre szabott diétás tanácsokkal könnyebbé vált a diétás ajánlás betartása. Meg én is. Rájöttem, hogy nem az éhezés és a szenvedés a lényeg, hogy gyorsan lecsusszanjanak a kilók, hanem alapvető életmódbeli szemléletemet kell átformálnom ahhoz, hogy EGÉSZSÉGESen fogyjak le és jól érezzem magam. Ehhez kaptam borzasztó nagy segítséget. Ráadásul olyan harmonikus környezetben, ami már önmagában segítő erejű.

KÖSZÖNÖM!

 B.T.

Vissza a Sikertörténetekhez

Ugrás a lap teteljére

TENUITAS EGÉSZSÉG STÚDIÓ 1132, Budapest, Visegrádi u. 23. II. em 5. Tel.:  +36 20 540 5420, E-mail:info[kukac]tenuitas[pont]hu

Designed by Webenium