Online állapotfelmérés

Akció

"a fogyás csak egy aprócska mellékhatás volt a sok dolog között, amit a Tenuitas segítségével sikerült elérni"

 

Azzal mentem a Tenuitasba, hogy segítsenek nekem lefogyni. 

(35 éves, 165 cm, 80 kg-s nő. Cél -15-17 kg. Az elmúlt 2 évben önállóan nem sikerült 3-5 kilónál továbbjutnom.)

Most, másfél hónappal és bő 10 kilóval beljebb azt gondolom, hogy a fogyás csak egy aprócska mellékhatás volt a sok dolog között, amit a Tenuitas segítségével sikerült elérni:

- a korábban elviselhetetlen PMS tüneteim (levertség, idegesség, hangulatingadozás, szorongás, falási rohamok, lábvizesedés, visszérfájdalom), amikre az orvosok hormongyógyszereket akartak adni, teljes mértékben elmaradtak

- a korábban rendszeresen felbukkanó allergiás viszkető vörös foltok a nyakamon, az arcomon – mind eltűntek

- az iszonyatos izzadásom teljesen megszűnt (már csak sportolás közben izzadok)

- megszűnt a hajhullásom, sőt a hajam ragyogóbb, mint valaha

- a korábban kiszürkült szivárványhártyám visszabarnult az eredeti színére

- a bőröm selymessé, puhává vált

- az állandó puffadás és emésztési zavaraim teljesen elmúltak

- a rozácea szinte teljesen eltűnt az arcomról

- az alvászavarom elmúlt, simán végigalszom az éjszakákat és reggel pihenten ébredek – így az energiám megsokszorozódott. Korábban kávé nélkül nem tudtam felkelni sem az ágyból. Most magamtól ébredek, kávéra nincs szükségem, és mire a családom felkel, mindennel készen áll (reggeli, tízórai odacsomagolva, az ebédrevaló összekészítve).

- vicces, de kevésbé vagyok feledékeny és sokkal könnyebben megy a tanulás.

Ezek hatalmas változások - aki szenved ezektől a tünetektől, az tudja. 

Mégis csekélységek. Csekélységek a legfontosabbak mellett, amik valóban hosszú távra garantálják az elért eredményeim megtartását, amiket Katától és Pétertől kaptam:

- Felismeréseket: pl. a fogyás nem a valódi célom volt, hanem eszköz, hogy újra egyensúlyba kerüljek. Mert ha a cél megvan, akkor nagyjából magától rendeződik a súlyom is. Amíg nincs megoldva AZ a probléma, ami miatt tudat alatt hízókúrára fogtad magad, addig fogyókúrázhatsz, mindig vissza fog jönni a felesleg (vagy le sem megy).

HA BELÜL RENDEZŐDSZ, KÍVÜL IS ALAKULSZ. Az akupunktúrával egyensúlyba hoztak, a közérzetem egyik napról a másikra javult. Így jól ment a fogyás is.

- Figyelmet, törődést, pazar beszélgetéseket: náluk a lélek is természetes része a figyelemnek. EGYBEN, EGÉSZ és élő, érző emberként tekintettek rám és nem egy zsák krumpli voltam a futószalagon, amit preparálni kell. Nem mondom, néha borzasztó nehéz volt, de ilyenkor mindig olyan támogatást kaptam kettőjüktől, hogy pikk-pakk továbblendültem és nem volt kérdés, hogy folytatom az utam. Támogatásukkal és mégis a "saját lábamon állva" oldottam meg a nehézségeimet. Így egyáltalán nem tartok attól, hogy mi lesz, ha a kúra végére érünk.

- Ötleteket, hasznos tanácsokat: „Figyeld meg magadat! Ha így nem megy, csináld másként!” A jód és a szódabikarbóna csodákat művelt velem! Előtte kapszulákat vásároltam a patikában, most növényeket (valódi egészséget) a piacon tized annyi pénzből.

- Szemléletet, hogy a figyelmemet a lényegre és a sikerélményeimre tudjam irányítani. És ily módon vágyat az életörömre és újra nőnek lenni. Szemléletet, hogy türelmes, figyelmes és megértő legyek magammal szemben.

- Segítségükkel sikerült elérni az eddig folyton áhított VALÓDI életmódváltást: nem tiltom magam semmitől. Amit nem eszem (tej, glutén, bő olajban sütött borzalmak, cukor), azt azért nem eszem, mert nem vágyom rájuk. Nem alternatívák a választásaim között. Mert olyan alternatíváim vannak, amik nemcsak hogy finomak, de nem teszik tönkre az utána következő 4-24 órámat pl. puffadással, rossz közérzettel (hogy a hízásról ne is beszéljek).

- Új ételek megismerését, a főzés megszeretését: utáltam főzni ezelőtt. És a zöldségek nagy részét sem szerettem. Most a konyhában a legjobb barátom a turmixgép és az aprítógép lett és megszerettem a piacolást is. Azokat a növényeket is megeszem, amikre eddig rá sem bírtam nézni – mert most már el tudom úgy készíteni, hogy az valóban finom legyen. Egyes hagyományos ételeket új alapanyagból sokkal finomabbra főzök. És amióta a cukrot teljes mértékben kiiktattam, mindennek sokkal intenzívebb és változatosabb íze van. (A dohányosok, akik leszoktak, talán tudják, miről beszélek. Ugyanaz az élmény.).

K Ö S Z Ö N Ö M!!! Tiszta szívből ajánlom mindenkinek a Tenuitast!!!

                                                                                                                                    Ildikó

Vissza a Sikertörténetekhez

Ugrás a lap teteljére

TENUITAS EGÉSZSÉG STÚDIÓ 1132, Budapest, Visegrádi u. 23. II. em 5. Tel.:  +36 20 540 5420, E-mail:info[kukac]tenuitas[pont]hu

Designed by Webenium