Online állapotfelmérés

Akció

"a beszégetések alatt, amíg a tűk a fülemben voltak (kb. 30-40 percig), minden alkalommal egyre jobban és jobban lettem, megértettem egy csomó mindent"

"2011 év decemberében a neten bóklászva találtam egy akciós kupont (3 kezelés), ami 3 fogyasztó akupunktúrás kezelést jelentett. Már sokat hallottam arról, hogy az akupunktúrával tartós és gyors fogyást lehet elérni, nem mellesleg volt egy több éve tartó egészségügyi problémám, amivel az orvosok nem igazán tudtak mit kezdeni, hol elmúlt, hol visszajött. 
Tavaly nyáron elértem a 75 kg-ot, ami nálam már nagyon sok, összeért a combom, állandóan izzadtam, a fejem, ami amúgy is nagy, óriásira dagadt, olyan tokám volt már, hogy szinte alig ismertem magamra. Szóval igencsak rosszul éreztem magam. Szeptembertől elkezdtem mozogni, kevesebbet enni, de mindig feladtam egy-két hét után, állandóan kívántam az édeset, nem tudtam lemondani a pizzáról, a tésztákról. Karácsonykor már éreztem, hogy januártól valamit tényleg tennem kell magamért, kapóra is jött a korábban megvett kuponom.

Mikor beléptem a Tenuitasba, nagyon kellemes meglepetés ért. Egy barátságosan berendezett belvárosi lakásba érkeztem, ahol Kati fogadott. Én persze zavarban voltam, szokásom szerint, amikor új emberekkel kell találkoznom, de ezen hamar sikerült túllépnem és elkezdtünk beszélgetni. Elmondtam, hogy 75 kg vagyok és szeretnék 65-re lefogyni, kb. 3 hónap alatt, vagy gyorsabban, ha lehet. Ráálltam a mérlegre és 81,1 kg-ot mutatott. Azt hittem lefordulok a mérlegről.

Sokat beszélgettem Katival, aki kifaggatott az egyéni táplálkozási szokásaimról és segített megértenem hogyan változtathatok rajtuk, úgy, hogy közben ne szenvedjek (pl. az édességhiánytól). Mint korábban írtam, iszonyatosan süti és kenyérfüggő voltam. Ott megértettem miért. Egyrészt candida volt a szervezetemben, ezt gondoltam is, de eddig nem volt erőm végigcsinálni egy candida diétát, úgyhogy etetnem is kellett őket bőszen. Másrészt olyan szénhidrátokat ettem (gabona lisztek, cukor, krumpli), amiknek magas a glikémiás indexe.

Szóval a beszégetések alatt, amíg a tűk a fülemben voltak (kb. 30-40 percig), minden alkalommal egyre jobban és jobban lettem, megértettem egy csomó mindent. Nálam az történt, hogy rögtön az első beszélgetéskor, amikor elmondták, hogy lisztet és cukrot nem kellene ennem, akkor beugrott, hogy ez olyan mint a paleo diéta és hasonlít a candida diétához is. Gondoltam két legyet ütök egy csapásra: lefogyok és közben megszabadulok a candidától is. Katitól megtanultam paleo kenyeret sütni és egy olyan finom levest, amit bármikor ehettem.

Tudom, hogy azt gondolja az olvasó, hogy a diétás étrendtől amúgy is fogytam volna. Ez valóban igaz is, de biztosan nem annyit, és hamar feladtam volna, mint korábban. Az akupunktúra mellett nem éreztem rosszul magam, a vércukorszintem stabilizálódott és hangulatom is rendben volt, nem okozott lelki gondokat az, hogy nem ehetek olyanokat amiket szeretek.

Most 74 kg vagyok és sokkal jobban érzem magam. Szeretnék még fogyni és tudom, hogy menni fog, nem esik nehezemre. Első két héten heti háromszor mentem, a harmadikon heti kétszer és most már csak heti egyszer fogok. A tartós tűket még nem próbáltam, de nekem ezek az 1 órás ottlétek nagyon fontosak, jól érzem magam tőle, találkozhatok olyanokkal, akik ugyanazt élik át, amit én és ez még nagyobb erőt ad, úgy érzem, nem vagyok egyedül…"

Köszönök  mindent!

Zsófi

2012.01.24.

 

Vissza a Sikertörténetekhez

Ugrás a lap teteljére

TENUITAS EGÉSZSÉG STÚDIÓ 1132, Budapest, Visegrádi u. 23. II. em 5. Tel.:  +36 20 540 5420, E-mail:info[kukac]tenuitas[pont]hu

Designed by Webenium